Ga naar hoofdinhoud

Hoe zuinig is LED verlichting?

LED verlichting: energiezuinige keuze

Wilt u uw woning of bedrijfspand energiezuiniger maken? Begin dan met het vervangen van uw gloei- en halogeenlampen voor zuinige LED verlichting. Maar hoe zuinig is LED verlichting eigenlijk? Gaat u er wel echt verschil merken in uw energieverbruik wanneer u al uw lampen vervangt? En hoe kan ION INDUSTRIES u helpen? Wij vertellen er in dit blog graag wat meer over.

Het vervangen van gloei- en halogeenlampen

Het vervangen van uw gloei- en halogeenlampen is een goed idee. Ook wanneer uw huidige lampen het nog goed doen, is het verstandig om ze alsnog door LED lampen te vervangen. Dat komt omdat een LED lamp maar liefst 90% zuiniger is dan een gloeilamp. Het verbruik van de zuinige LED verlichting is ook een stuk minder dan de halogeenlamp, zo’n 85%.

Bespaar op uw energiekosten!

Door uw huidige lampen te vervangen door zuinige LED verlichting, kunt u flink op uw energiekosten besparen. Ook al zijn gloeilampen en sommige halogeenlampen veelal uit de Nederlandse winkels verdwenen, toch heeft een gemiddeld huishouden nog 11 gloeilampen en 13 halogeenlampen in huis. Door de 11 gloeilampen te vervangen door LED verlichting, bespaart u jaarlijks ongeveer €35,-. Wanneer u ook de 13 halogeenlampen vervangt, wordt het bedrag dat u bespaart al €55,-. Bovendien gaan LED lampen veel langer mee dan bijvoorbeeld gloeilampen. Een LED lamp heeft 15.000 branduren, terwijl de gloeilamp er over het algemeen slechts 1.000 heeft. Ook tegenover de halogeenlamp gaat zuinige LED verlichting langer mee, ongeveer 7,5 keer zo lang.

Zuinige LED verlichting: de milieuvriendelijke keuze

Door uw lampen te vervangen door LED verlichting, maakt u ook nog een milieuvriendelijke keuze. De milieudruk van lampen bestaat voor 99% uit het elektriciteitsverbruik. Aangezien LED lampen zo’n 90% minder verbruiken, verlaagt u dus de druk wanneer u uw verlichting vervangt. De meeste elektriciteit wordt opgewekt door verbranding van fossiele brandstoffen zoals gas en steenkool. Hierbij komt CO2 vrij, wat bijdraagt aan de klimaatverandering. Door LED lampen te installeren, zorgt u voor minder uitstoot. Het productieproces van de lampen waarmee u uw oudere verlichting vervangt, heeft u na 300 branduren alweer ‘terugverdiend’.

Innovaties in LED verlichting

Maar wat kan ION INDUSTRIES dan precies voor u betekenen? Wij vergroten het gebruiksgemak van zuinige LED verlichting, bijvoorbeeld met onze innovatieve dimmers. Wilt u uw ruimtes op een energiezuinige manier verlichten? Neem dan contact op met ION INDUSTRIES. Dat doet u door hier op de site het contactformulier in te vullen, te bellen naar 085-4890525 of door een mail te sturen naar info@ionindustries.com. Wij gaan graag bij u aan de slag met het installeren van zuinige LED verlichting!

Cart