skip to Main Content

Wat is LED verlichting?

Wat LED verlichting precies is

Wat is LED verlichting? Veel mensen hebben de oude lampen in hun woning of bedrijfspand al ingeruild voor LED verlichting. Maar wat zijn LED lampen precies? Wat zijn de voordelen van uw oude verlichting vervangen door LED lampen? En op welke manier kan ION INDUSTRIES daarbij helpen? Als specialist in duurzame verlichting, kunt u bij ons terecht voor hoge kwaliteit LED lampen. Meer weten over onze producten en wat LED verlichting precies is? Lees verder, of neem direct contact met ons op!

wat is led verlichting

De LED lamp

LED verlichting werkt anders dan de ‘klassieke’ verlichting. De lampen hebben geen gloeidraad, zoals de gloeilamp die heeft, en ze werken ook niet als fluorescentielampen of TL lampen. De afkorting LED staat voor ‘Light Emitting Diode’ (lichtgevende diodes). Een LED is een halfgeleider die licht geeft wanneer de stroom er in de goede richting doorheen stroomt. Het gaat dus om een elektronisch component die rechtstreeks licht uitzendt. De lichtkleur is afhankelijk van het halfgeleidermateriaal dat gebruikt werd. De LED verlichting is opgebouwd uit een chip met lichtgevend materiaal, een bedradingsframe met plaats voor de chip en de behuizing om de chip te beschermen. LED lampen zijn relatief klein en geven veel licht af.

Voordelen van LED verlichting

Waarom wordt er nu steeds meer gekozen om oude lampen te vervangen door LED verlichting? Wij zetten de voordelen van LED verlichting voor u op een rij:

  • LED verlichting verbruikt een stuk minder stroom. Dat komt omdat de lampen veel minder warm worden dan bijvoorbeeld gloeilampen. Een gloeilamp gebruikt nog geen 10% van de stroom voor verlichting, de rest wordt naar warmte omgezet. LED lampen gebruiken 90% tot 95% van de stroom voor verlichting.
  • LED lampen kunnen van 0% tot 100% dimmen.
  • Een LED lamp zal nooit gaan knipperen.
  • De levensduur van LED lampen is een stuk langer dan andere soorten verlichting. LED heeft ongeveer 50.000 branduren.
  • LED lampen zijn veel rustiger dan ouderwetse verlichting. Op kantoor is dat erg belangrijk, want het verhoogt de productiviteit en u heeft minder last van klachten als hoofdpijn. Ook voor een thuiskantoor zijn LED lampen dus een slimme investering.

Waarom kiezen voor ION INDUSTRIES?

Nu u weet wat LED verlichting is, wilt u ongetwijfeld ook uw oude lampen vervangen door LED lampen. Daarvoor kunt u bij ION INDUSTRIES terecht. Wij zijn een groothandel in LED en zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van slimme, duurzame oplossingen op het gebied van verlichting. We zijn continu bezig met innoveren. Bij ons bestelt u eenvoudig online LED verlichting van zeer hoge kwaliteit, stijlvolle armaturen en wij komen de lampen bovendien vakkundig bij u monteren. U kunt ook contact opnemen voor meer informatie. Op de verlichting van ION INDUSTRIES heeft u 5 jaar garantie. Vul het contactformulier in en ontvang snel een vrijblijvende offerte.

Bestel online of neem contact op voor een vrijblijvende offerte

Wat is LED verlichting? Een duurzame manier om uw woning of bedrijfspand te verlichten! Kies voor de kwaliteit en service van ION INDUSTRIES. Bestel online of neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte. Vul hier op de site het contactformulier in, bel 085-4890525 of stuur een mail naar info@ionindustries.nl.

Close search
Cart