Ga naar hoofdinhoud

Welke LED verlichting is dimbaar?

LED verlichting dimmen

Welke LED verlichting is dimbaar? Om uw LED verlichting te kunnen dimmen, heeft u natuurlijk ook een dimmer nodig. Maar het is zeker niet het geval dat elke soort dimmer geschikt is voor het dimmen van LED verlichting. Wij vertellen u graag meer over hoe dit precies zit. Ook kunt u bij ons terecht voor hoge kwaliteit dimbare LED verlichting. Lees verder of neem gerust eens contact met ons op voor meer informatie.

Het dimmen van LED lampen

De afkorting LED staat voor Light Emitting Diode. Dit is het lichtgevende element dat in een LED lamp zit. Bij een LED lamp geldt, hoe meer stroom (vermogen) door de LED gaat, des te meer licht hij geeft. Andersom hetzelfde, wanneer er minder stroom door gaat, gaat er ook minder licht branden. Dit lijkt logisch, maar is zeker niet voor elk type verlichting vanzelfsprekend. Bij een LED lamp wordt namelijk zo’n 90 tot 95% van de stroom omgezet naar licht. Vergelijk dit met een gloeilamp, waarbij minder dan 10% van de stroom omgezet wordt naar licht. De rest van de stroom wordt omgezet in warmte.

led verlichting dimbaar

Is LED verlichting standaard dimbaar?

In de meeste gevallen kunt u een bepaalde LED lamp ook in een dimbare variant verkrijgen. Maar LED verlichting is niet altijd standaard dimbaar. Het is dus belangrijk om goed op te letten of de lampen die u koopt ook dimbaar zijn. Bij ION INDUSTRIES kunt u terecht voor een groot assortiment LED lampen die dimbaar zijn. Ook de LED dimmers vindt u natuurlijk in ons assortiment. Wij helpen u graag verder, en komen de LED verlichting ook voor u installeren.

Zo kunt u LED lampen dimmen

Wilt u LED lampen dimmen, dan heeft u een LED dimmer nodig. Een dimmer heeft een minimaal vermogen dat rond de 40-80 Watt ligt. Wilt u uw oude verlichting vervangen door LED lampen, dan zit het aangesloten vermogen onder het minimale vermogen van de dimmer, waardoor het kan zijn dat de LED lampen slecht dimmen. Ze gaan dan knipperen. Werken uw huidige LED lampen niet op de dimmer? Dan kiest u voor een LED dimmer uit ons assortiment!

Kies voor kwaliteit met ION INDUSTRIES

Kies voor de LED verlichting en dimmers van ION INDUSTRIES, en u kiest voor kwaliteit! Wij zijn dé groothandel voor LED verlichting, en hebben ons gespecialiseerd in het ontwikkelen van slimme, duurzame oplossingen op het gebied van verlichting. We zijn constant bezig met innoveren, zo ook op het gebied van LED dimmers. Wij bieden hoge kwaliteit, stijlvolle armaturen en we kunnen de LED lampen bovendien bij u komen monteren. Op de verlichting van ION INDUSTRIES krijgt u 5 jaar garantie. Neem gerust contact op en ontvang snel een vrijblijvende offerte.

Vrijblijvende offerte ontvangen

Meer weten over de mogelijkheden van LED verlichting dimmen? Neem dan contact met ons op. Ook wanneer u uw huidige lampen door dimbare LED verlichting door ons wilt laten vervangen, kunt u ons bereiken. Of bestel natuurlijk direct in de webshop. U kunt ons bereiken via het contactformulier hier op de site, door te bellen naar 085-4890525 of stuur een mail naar info@ionindustries.nl.

Winkelwagen