Ga naar hoofdinhoud

Welke dimmer voor LED?

Welke dimmer moet u kiezen voor LED lampen?

Tegenwoordig worden steeds meer lampen vervangen door LED verlichting. Deze zuinige lampen zijn een stuk beter voor het milieu en voor uw portemonnee. Bovendien bieden LED lampen veel meer mogelijkheden dan andere lampen. U kunt uw lampen bijvoorbeeld aansluiten op een dimmer om zelf de hoeveelheid licht in de ruimte te bepalen. Maar hoe kiest u nu de juiste dimmer voor uw LED lampen? ION Industries helpt u graag! Lees in dit blog wat de voordelen van LED dimmers zijn en waar u op moet letten bij het kopen van een dimmer voor LED verlichting.

welke dimmer voor led

De voordelen van LED dimmers

LED dimmers zijn heel eenvoudig te gebruiken en bieden u diverse voordelen van lampen zonder dimmers, zoals:

  • Door LED lampen te dimmen kunt u energie en geld besparen
  • Ze gaan langer mee dan andere lampen
  • LED lampen kunt u dimmen tussen 0-100%
  • U kunt uw verlichting aanpassen aan de sfeer
  • De meeste dimmers kunt u ook op afstand bedienen

Welke LED lampen passen op de dimmer?

Wanneer u op de website van ION Industries kijkt naar het aanbod dimmers voor LED, dan ziet u verschillende soorten. Achter iedere dimmer staat het wattage. Een LED lamp met hetzelfde wattage kan aangesloten worden op de dimmer. Ook LED lampen met een lager wattage passen op de dimmer. Let hierbij wel op: er zijn dimbare LED lampen en gewone LED lampen. Alleen de dimbare lampen zijn te gebruiken in combinatie met een dimmer. Deze zijn ook te bestellen via ION Industries.

Meerder lampen op een dimmer aansluiten

Het is ook mogelijk om meerdere lampen tegelijk te bedienen met slechts een dimmer. Dit is ideaal voor het regelen van de verlichting in grote ruimtes. Houd hierbij wel altijd rekening met het volgende: de totale wattage van alle lampen bij elkaar moet altijd minder zijn dan de maximale wattage van de dimmer.

LED verlichting met dimmer kopen bij ION Industries

Bij ION Industries helpen we u graag aan de juiste dimmer voor LED. Wij verkopen dimmers van verschillende wattages en de bijbehorende dimbare lampen. Ook kunt u contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies of een gratis offerte. Gebruik hiervoor het contactformulier of bel naar 085-4890525. U kunt ook een mailtje sturen via info@ionindustries.nl.

Winkelwagen

Offerte aanvragen    Bel me terug

      Ik ben: