skip to Main Content

Verkeerd aansluiten van LED / LED Dimmer

Wat te doen bij verkeerd aansluiten van LED / LED Dimmer?

Het aansluiten van LED verlichting/LED Dimmer klinkt als heel eenvoudig. Maar toch is dat het niet. Want er gaat regelmatig nog wel eens iets fout. We horen namelijk vaker dat er problemen ontstaan bij de aansluiting. Dit hoeft niet direct te betekenen dat iemand een fout heeft gemaakt met het installeren van de dimmer. Er zijn veel oorzaken te noemen. Wilt u weten wat de voornaamste problemen bij het verkeerd aansluiten van LED verlichting/LED Dimmer zijn? En hoe u deze problemen kunt oplossen? Lees dan snel verder, want ION INDUSTRIES vertelt u er graag meer over.

led dimmer verkeerd aangesloten

LED Dimmer goed monteren

Bij het aansluiten van een dimmer, kunt u het beste deze stappen volgen:

  • Sluit de dimmer aan volgens de bijgeleverde instructies.
  • Zorg ervoor dat de dimmer op de meest gedimde stand staat door de dimmer tegen de klok in te draaien. Het kan zijn dat de verlichting helemaal uit gaat. Geen zorgen, dit is normaal.
  • Voer de weerstand op door met de klok mee te draaien. Het kan zijn dat de verlichting nu gaat knipperen, maar ook dit is normaal.
  • U heeft de juiste weerstand gevonden, zodra de lampen niet meer knipperen en stabiel branden. Wacht 30 minuten voordat u het frontje terugplaatst.
  • Als de verlichting niet is gaan knipperen, heeft u de dimmer juist aangesloten. Knipperen de lampen wel? Dan moet u opnieuw bij stap 2 beginnen.

Meer over verkeerd aansluiten van LED/LED dimmer?

Wilt u meer weten over het verkeerd aansluiten van LED verlichting/LED dimmer? Wij kunnen u er alles over vertellen. Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 085-4890525, ons een mail te sturen via info@ionindustries.nl of door het contactformulier op onze website in te vullen.

Close search
Cart