skip to Main Content

TL verlichting verboden vanaf september 2021

TL verlichting verboden vanaf september 2021

TL buizen vervangen door LED

Vanaf 1 september 2021 gaat het verbod op de productie van TL verlichting van start. Dit houdt in dat de TL buizen niet meer geproduceerd mogen worden. De reeds bestaande TL buizen mogen nog wel verkocht worden. Dit verbod op TL verlichting is onderdeel van een langlopend plan voor een meer duurzame samenleving, waarin we verstandiger omgaan met grondstoffen en energie. Het advies is dan ook om TL verlichting zo snel mogelijk te vervangen door LED lampen. ION Industries vertelt u er meer over.

tl verlichting verboden

De nadelen van TL verlichting

TL verlichting is schadelijk voor het milieu en kan niet op een duurzame manier geproduceerd worden. Daarom zal TL verlichting vanaf 1 september niet meer gemaakt worden. Bovendien heeft TL verlichting ook de volgende nadelen:

 • Een TL lamp gaat niet direct aan, maar knippert eerst een tijd om op te starten
 • TL verlichting bevat de giftige stof kwik, die schadelijk is voor de gezondheid
 • TL lampen zijn kwetsbaar en breken snel
 • TL verlichting verbruikt veel energie
 • De buizen kunnen zeer warm worden

De voordelen van LED verlichting

Het advies is om TL verlichting zo snel mogelijk te vervangen door LED lampen. LED verlichting biedt u bovendien de volgende voordelen:

 • Milieuvriendelijke en duurzaam
 • U bespaart op uw energiekosten
 • Met wel 15.000 branduren gaat LED verlichting veel langer mee
 • Er zitten geen schadelijke stoffen in en kunnen veilig geproduceerd worden
 • Ze produceren nauwelijks warmte

TL verlichting vervangen door LED

Het wordt aangeraden om TL verlichting zo snel mogelijk te vervangen door LED tubes. Deze LED buizen zijn op aanvraag leverbaar door ION Industries. Deze LED tubes kunnen heel eenvoudig gemonteerd worden in de actieve armaturen. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere vervanger voor de TL buizen, zoals kleine retrofit armaturen of tri-proof armaturen. De meest geschikte vervanging voor uw pand is afhankelijk van uw ruimte, voorkeur en budget. Neem gerust contact op met ION Industries voor vrijblijvend advies over het vervangen van TL verlichting door LED lampen.

Gratis offerte voor LED verlichting bij ION Industries

Voor meer informatie of advies over het vervangen van TL verlichting door LED lampen kunt u contact opnemen met ION Industries. Wij zijn telefonisch te bereiken via 085-4890525 of per mail via info@ionindustries.nl. Ook kunt u het contactformulier gebruiken voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte.

Terug naar nieuwsoverzicht

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie


   Gratis adviesgesprek
   aanvragen


   Wij bellen u naar aanleiding van uw aanvraag terug. Als u wilt maken we daarna een afspraak bij u op locatie. Wij inventariseren dan alle verlichting of andere duurzaamheidsvragen en op basis daarvan doen wij u een vrijblijvend voorstel.


   Close search
   Winkelwagen