Ga naar hoofdinhoud

LED dimmers voor spotjes

Hoe werkt een LED dimmer voor spotjes?

Spotjes gebruikt u voor sfeer in huis, en als u LED spots gebruikt kunt u meer sfeer aanbrengen door ze te dimmen met een LED dimmer. Maar is een LED dimmer nu wezenlijk anders dan een gewone lichtdimmer? Jazeker. Van de meeste LED inbouwspots is een dimbare variant beschikbaar, maar dit geldt niet voor allemaal. Als u LED inbouwspots wilt aanschaffen, is het dus van belang om goed op te letten dat u de juiste, dimbare LED spot koopt. Als een lamp dimbaar is, staat dit er altijd bij aangegeven. Staat er niets bij, dan kunt u ervan uitgaan dat de inbouwspot niet dimbaar is, en kunt u dus beter voor een ander spotje kiezen. Hieronder leest u meer over LED dimmers voor inbouw spotjes.

led dimmer spotjes

Meer sfeer met LED dimmers voor spotjes

Spotjes gebruikt u in uw woning waarschijnlijk niet om bij te klussen of om de krant bij te lezen. Spotjes in uw huis roepen toch bij voorkeur een beeld van gezelligheid, romantiek en ontspanning op. Die sfeer krijgt u met dimbare spotjes. Ook LED inbouwspots zijn dimbaar, uitstekend dimbaar zelfs. Er zijn alleen wel aan aantal dingen die u moet weten voordat u dimbare LED spots plaatst.

De juiste LED spots kiezen

Bij een dimbare lamp kunt u, met behulp van een dimmer, de intensiteit van de verlichting instellen zoals u dat wilt, op ieder moment van de dag. Als u wat meer licht nodig hebt, om bijvoorbeeld te lezen, te klussen of schoon te maken, dan verhoogt u de intensiteit van het licht. En ‘s avonds, als het donker wordt, is het tijd voor ontspanning. Dan draait u dus aan de knop om het licht te dimmen en de sfeer in de ruimte te verhogen. Welke dimmers zijn er voor LED spotjes?

Kiezen voor een LED Dimmer

Niet alle LED lampen of armaturen zijn geschikt om te dimmen. Wanneer niet expliciet op de verpakking wordt vermeld dat de LED lamp geschikt is als dimbare lamp, dan is ie dat ook niet. De dimmers die u kunt gebruiken voor andere soorten verlichting, zoals halogeen of gloeilampen zijn in dit geval niet geschikt. Deze kunnen zorgen voor oververhitting, een flikkerend effect en blijvende schade aan uw verlichting. Daarom raden wij sterk aan om in het geval van LED verlichting ook een bijpassende dimmer aan te schaffen.

  Gratis adviesgesprek
  aanvragen


  Wij bellen u naar aanleiding van uw aanvraag terug. Als u wilt maken we daarna een afspraak bij u op locatie. Wij inventariseren dan alle verlichting of andere duurzaamheidsvragen en op basis daarvan doen wij u een vrijblijvend voorstel.


  LED dimmers van ION Industries

  U kunt kiezen voor de topkwaliteit LED dimmers voor spotjes van ION Industries. Hierdoor bent u verzekerd van goed werkende en niet knipperende LED verlichting. Dit is ook de reden waarom u bij ons een ‘niet goed-geld terug-garantie’ krijgt op onze dimmers. Onze LED dimmers kunt u zodanig afstellen dat er geen flikkering ontstaat tijdens het dimmen van uw spotjes. Wij leveren onze top dimmers tegen een aantrekkelijke prijs.

  Cart