Ga naar hoofdinhoud

LED dimmer voor meerdere lampen

Meerdere lampen op één LED dimmer aansluiten

Heeft u al een LED dimmer voor uw lampen? Met een dimmer kunt u heel eenvoudig de sterkte van het licht aanpassen. Het enige dat u hiervoor hoeft te doen is aan de knop van de LED dimmer te draaien. Zo heeft u op iedere moment van de dag de juiste hoeveelheid licht. Dit is niet alleen ideaal om de juiste sfeer te creëren, maar ook nog eens goed voor het milieu en voor uw portemonnee. U kunt zelfs meerdere lampen om één dimmer aansluiten. Zo maakt u het controleren van de verlichting in uw pand nog eenvoudiger. Lees er snel meer over…

led dimmer meerdere lampen

Sluit meerdere LED lampen op een dimmer aan

Met de dimmers van ION Industries kunt u heel eenvoudig de lampen in uw woning of kantoorpand in- en uitschakelen of dimmen. U kunt voor iedere lamp een aparte dimmer installeren, maar dit is natuurlijk niet handig en niet efficiënt. Daarom is het veel makkelijker om meerdere lampen aan te sluiten op één LED dimmer. Sluit bijvoorbeeld alle lampen in een bepaalde kamer aan op de dimmer, zodat u deze met een knop allemaal tegelijkertijd kunt bedienen. Of kies ervoor om een deel van de lampen met dezelfde knop te bedienen, bijvoorbeeld de lampen boven een tafel of de lichten rondom uw televisietoestel. Zo kunt u bepaalde delen van een ruimte extra uitlichten of juist een gedeelte van de kamer verduisteren.

Hoeveel lampen kunt u aansluiten?

Hoeveel lampen er aangesloten kunnen worden op een LED dimmer is afhankelijk van twee factoren:

 1. Het wattage van de dimmer
 2. Het wattage van de lampen

Om te kunnen bepalen hoeveel lampen u kunt aansluiten op de LED dimmer, telt u het wattage van de lampen die u wilt aansluiten bij elkaar op. Is het totale wattage lager dan het wattage van de dimmer? Dan kunt u alle lampen op dezelfde dimmer aansluiten. Wanneer het totale wattage van alle lampen samen hoger is dan dat van de dimmer, kunt u een dimmer met een hoger wattage aanschaffen of de lampen verdelen over verschillende groepen die u aansluit op verschillende dimmers.

Is iedere dimmer geschikt?

U kunt iedere LED dimmer die u bij ION Industries bestelt, gebruiken voor het bedienen van meerdere lampen tegelijkertijd. Mits u hierbij onder het maximale wattage van de LED dimmer blijft. Wilt u advies of hulp bij het vinden van de juiste LED dimmer? Neem dan gerust contact op met onze experts.

  Gratis adviesgesprek
  aanvragen


  Wij bellen u naar aanleiding van uw aanvraag terug. Als u wilt maken we daarna een afspraak bij u op locatie. Wij inventariseren dan alle verlichting of andere duurzaamheidsvragen en op basis daarvan doen wij u een vrijblijvend voorstel.


  LED dimmer aanschaffen

  Bij ION Industries kunt u heel eenvoudig een dimmer voor meerdere lampen bestellen. Wilt u een offerte aanvragen of wilt u graag meer informatie? Neem dan contact met ons op! Gebruik hiervoor het contactformulier op de website of stuur een bericht naar info@ionindustries.nl. U kunt ook bellen naar 085-4890525.

  Cart