skip to Main Content

Hoe monteer je een LED dimmer?

Stappenplan voor een LED dimmer aansluiten

Wilt u een LED dimmer aansluiten of juist een nieuwe monteren? Veel lampen zijn te dimmen en daardoor ideaal om de juiste sfeer in huis te bepalen. En het bespaart ook nog eens energie. Het aansluiten van een LED dimmer kan menigeen kopzorgen opleveren. Een zoekopdracht in Google geeft u meestal lastig te begrijpen schematische beschrijvingen op.
ION INDUSTRIES maakt het u graag gemakkelijk. Hieronder leest u hoe u probleemloos en veilig een LED dimmer monteert met een overzichtelijk stappenplan.

1. Schakel de stroom uit

Als u met elektriciteit gaat werken, is het raadzaam om vooraf de stroom uit te schakelen. Zo kunt u vervelende ongelukjes voorkomen. De stroom kun je uitschakelen in de meterkast.

2. Afdekraam van de schakelaar verwijderen

Verwijder hierna het afdekraam van de LED dimmer. Dat doet u door eerst de schakelknop met de hand of voorzichtig met een schroevendraaier los te wrikken. Het raampje komt daarna ook los.

3. De LED dimmer aansluiten

De dimmer sluit u met twee draden aan. Draad 1 is de bruine stroomdraad die de stroom doorgeeft naar de lamp. Draad 2 is de zwarte schakeldraad. Hier staat continu stroom op en de aanvoer van stroom naar de LED dimmer. Hoe de draden worden vastgezet, kan per dimmer verschillen. Soms moet het met klemmetjes en soms met schroefjes.

4. LED dimmer en wanddoos plaatsen

Als de draden zijn vastgezet, kunt u de dimmer terugplaatsen in de inbouwdoos in de muur. Doe dat met een beetje beleid en zorg ervoor dat alle draden netjes in de inbouwdoos blijven zitten.

5. De min/max helderheid instellen

Schakel de stroom weer in om te controleren of de LED dimmer echt is aangesloten. Als dat het geval is, kunt u de dimmer instellen om de minimale lichtsterkte af te stellen bij het dimmen. Dat doet u als volgt: draai het kleine zwarte afstelknopje op de LED dimmer met een (kleine) schroevendraaier helemaal naar links en daarna langzaam naar rechts. U ziet dan dat de lamp op een gegeven moment niet meer knippert. Let wel dat deze mogelijk niet op alle dimmers zit. U kunt deze stap dan overslaan, uiteraard.

6. Afdekraam en LED dimmer terugplaatsen

U hebt nu de LED dimmer succesvol aangesloten. U kunt dus het afdekraam en de dimmerknop terugplaatsen op de wanddoos. U kunt nu genieten van instelbare verlichting.

Dion van ION helpt u met installeren!

Kijk de video hieronder om uw LED dimmer op de juiste manier te monteren. Andere video’s van Dion van ION zijn beschikbaar via de handleidingen.

Contact opnemen met ION INDUSTRIES

Lukt het niet om uw LED dimmer aan te sluiten? Dan kunt u natuurlijk altijd even contact met ons opnemen Wij helpen u graag! U kunt ION INDUSTRIES telefonisch bereiken op 085-4890525. Via e-mail kunt u ons bereiken op info@ionindustries.nl. U kunt ook het contactformulier op de website invullen.

Close search
Cart