skip to Main Content

Het anti-popcorn effect van ION LED dimmers

Geen popcorn effect meer dankzij LED dimmer

Wanneer we het hebben over het popcorn effect bij LED verlichting, dan heeft dat niets te maken met de luchtige snack die we in de bioscoop eten. De zoete of zoute popcorn bij een film willen we maar al te graag hebben. Het popcorn effect bij een dimmer willen we daarentegen juist maar al te graag voorkomen. ION INDUSTRIES gebruikt een speciale techniek in de LED dimmers om dit effect te voorkomen. In dit blog vertellen we u wat het popcorn effect precies inhoudt. En u leest hoe we bij onze LED dimmers zorgen dat dit effect niet optreedt. Lees dus snel verder!

Wat is het popcorn effect?

Heeft u wel eens meerdere lampen tegelijkertijd ingeschakeld? Dan is de kans groot dat u op dat moment het popcorn effect voor uw eigen ogen heeft zien plaatsvinden. Wanneer meerdere lampen op hetzelfde moment worden ingeschakeld, gaan ze eerst allemaal op een hoge helderheid aan. Daarna gaat de verlichting pas terug naar de dimstand. Dit fenomeen staat beter bekend als het popcorn effect.

Anti-popcorn effect bij ION INDUSTRIES LED dimmers

Wanneer u de verlichting inschakelt, wilt u het liefst dat deze direct op de goede stand komt te staan. Het popcorn effect wilt u dus liever niet. Daarom hebben we bij ION INDUSTRIES LED dimmers met een anti-popcorn instelling. Deze boostfunctie kunt u inschakelen om het popcorn effect bij het inschakelen van de verlichting te vermijden.

De voordelen van LED dimmers

De anti-popcorn instelling is niet het enige dat de dimmers van ION INDUSTRIES zo goed maakt. Met LED dimmers profiteert u namelijk ook van deze voordelen:

 • Ze zijn zeer energiebesparend
 • Een lange levensduur
 • Te dimmen van 0% tot 100%
 • Zelf de kleur bepalen
 • Minder warmte in vergelijking met andere verlichting

 

De inhoud van dit artikel wekt ook de aandacht van andere geïnteresseerde partijen. Zo deelt Henk & Fred het op de eigen website: https://henkenfred.nl/geen-popcorn-effect/

  Gratis adviesgesprek
  aanvragen


  Wij bellen u naar aanleiding van uw aanvraag terug. Als u wilt maken we daarna een afspraak bij u op locatie. Wij inventariseren dan alle verlichting of andere duurzaamheidsvragen en op basis daarvan doen wij u een vrijblijvend voorstel.


  ION LED dimmers bestellen

  Wilt u LED dimmers bestellen bij ION Industries? Dan krijgt u altijd een LED dimmer met de boostfunctie die zorgt voor het anti-popcorn effect. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen als u liever eerst meer informatie wilt over onze ION LED dimmers. Of vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan. U kunt contact opnemen via het contactformulier. Maar wij zijn ook telefonisch te bereiken via 085-4890525 of per mail via info@ionindustries.nl.

  Close search
  Winkelwagen