Ga naar hoofdinhoud

Handleiding LED Dim Module 200 Watt

Dit product voldoet aan de Europese veiligheidsvoorschriften IEC60669-2-1 en EMC-normen EN55015, EN61547, EN61000-3-2, EN61000-3-3.

Wij adviseren de dimmers altijd door een erkend E-Installateur te laten installeren.

Om oververhitting en mogelijke schade aan de dimmer of andere apparatuur te voorkomen, wordt afgeraden de dimmer op een wandcontactdoos aan te sluiten. Wanneer de dimmer toch op een stopcontact aangesloten wordt, houd dan rekening met de volgende aspecten. De dimmer kan enkel gebruikt worden met LED lampen, elektronische laagspanningsarmaturen, fluorescerende armaturen en zonder het maximaal toegestane wattage te overschrijden.

De Handleiding LED Dim Module is ook als PDF verkrijgbaar: Handleiding LED Dim Module 200 Watt

Stap 1:

Schakel de groep die uw huidige dimmer of schakelaar voorziet van stroom uit in uw meterkast.

Stap 2:

Installeer de dimmer volgens het schema (zie figuur).

Sluit uw schakeldraad aan op de aansluiting met het stroomteken (Ion Industries transparant stroomteken e1634892041258).

Sluit u uw stroomdraad aan op L1 (bruine draad).

Sluit een pulsdrukschakelaar aan op L2- en de S-draad. Om de dimmer te gebruiken in een wisselschakeling sluit u de dimmer aan in de centraaldoos waar de twee schakelpunten samen komen.

IONINDUSTRIES Aansluitschema Touch LED Dimmer 200 Watt

Stap 3:

Het afstellen van uw dimmer naar uw gewenste instellingen.

Minimale helderheid instellen

1) Stel de helderheid van de lamp in op het minimum en houd de pulsknop (+/- 8 sec.) ingedrukt, totdat de lampen van helderheid in een continu cycli blijven veranderen.

2) Blijf de pulsknop ingedrukt houden. U bevindt zich nu in de modes van de minimale instelling. Gedurende het vasthouden van de pulsknop, blijft de helderheid van de lamp langzaam van laag naar hoog veranderen.

3) Laat de pulsknop los bij de gewenste minimale helderheid. Deze gewenste minimale helderheid zal nu opgeslagen worden en u verlaat hierbij direct de modes van de minimale instelling.

Maximale helderheid instellen

1) Stel de helderheid van de lamp in op het maximum en houd de pulsknop (+/- 8 sec.) ingedrukt, totdat de lampen van helderheid in een continu cycli blijven veranderen.

2) Blijf de pulsknop ingedrukt houden. U bevindt zich nu in de modes van de maximale instelling. Gedurende het vasthouden van de pulsknop, blijft de helderheid van de lamp langzaam van hoog naar laag veranderen.

3) Laat de pulsknop los bij de gewenste maximale helderheid. Deze gewenste maximale helderheid zal nu opgeslagen worden en u verlaat hierbij direct de modes van de maximale instelling.

Boost instellen

1) Stel de helderheid van de lamp in op het minimum.

2) Druk vier keer op de pulsknop (negeer het in- en uitschakelen van de lampen) en houd vervolgens de pulsknop ingedrukt (+/-  2 sec.). De lampen veranderen de helderheid van het maximum naar minimum en keren terug naar het maximum (continu cycli). Blijf op de drukknop drukken, laat deze niet los. U bevindt zich nu in de modus van de boostfunctie.

3) Terwijl u op de pulsknop drukt, blijven de lampen de helderheid (continu cycli) langzaam veranderen. Laat deze pulsknop los wanneer de vereiste helderheid voor de boostfunctie is bereikt. U verlaat hiermee ook direct de modus voor de boostfunctie.

4) Wanneer blijkt dat het popcorn effect niet uit de verlichting is gehaald, dient u de boostfunctie opnieuw in te stellen volgens de hierboven genoemde stappen.

Specificaties:

EAN-code: 8718836970061
Model: 90.100.050
Voltage: 230V +/- 10%
Minimale belasting: 0,3 VA
Maximale belasting: 200 VA
Type belasting – LED & LED Drivers
Automatische detectie fase afsnijding of fase aansnijding
Afmeting: 36,5 mm x 50 mm x 15 mm
Kortsluitingsbeveiliging: Ja, automatisch (zelf reset)
Overbelastingsbeveiliging: Ja, automatisch
Thermische bescherming: Ja, automatisch

Cart