Ga naar hoofdinhoud

Gateways bij gebruik LED Zigbee Dimmer

Sinds kort is de LED Zigbee Dimmer verkrijgbaar bij ION INDUSTRIES, dé ideale toevoeging voor uw Smart Home systeem! Om uw verlichting slim te maken middels deze LED Dimmer heeft u wat meer nodig dan alleen een telefoon, tablet of router. De LED Zigbee Dimmer is alleen toe te voegen aan uw Smart Home systeem via een gateway.

Wat is Zigbee?

Zigbee staat bekend als een communicatieprotocol waarmee apparaten aangestuurd kunnen worden. Wanneer u meerdere Zigbeeapparaten in huis heeft, wordt hier een Mesh netwerk mee gecreëerd. Dit betekent dat elk Zigbee-apparaat verbonden is met minimaal twee andere Zigbee apparaten. Hierdoor bent u vrijwel altijd voorzien van een stabiele verbinding.

Zigbee groeit wereldwijd erg hard. De reden hiervan is dat het communicatieprotocol niet gebonden is aan één Smart Home merk (denk hierbij aan Philips Hue, Alexa, Tuya Smart, etc.). Om al deze verschillende merken te laten functioneren is er een gateway nodig die dat ondersteunt. De comptabiliteit van Zigbee zorgt ervoor dat je niet direct via een telefoon, tablet of router kan verbinden. Die ondersteunen de standaard van Zigbee niet en hebben geen antenne om alle signalen op te vangen of door te sturen. De gateway dient als toegang naar alle Zigbee producten en staat in verbinding met internet, waardoor het per telefoon of tablet aangestuurd kan worden.

IONINDUSTRIES Zigbee Logo

Welke gateway is compatibel?

Bij ION INDUSTRIES zijn er een aantal gateways getest met de LED Zigbee Dimmer. Op de eerste plaats zijn Tuya-Zigbee gateways compatibel, maar ook andere specifieke modellen. Denk hierbij aan de Nedis Gateway, de Philips Hue Bridge en de Echo Dot 4th Generation 

Let op: dit zijn niet de enige gateways die functioneren met de LED Zigbee Dimmer. Er zijn talloze andere gateways die ondersteunend zijn. Let hierbij goed op of deze compatibel zijn met het communicatieprotocol van Zigbee en uw Smart Home systeem. 

Heeft u verder nog vragen over de LED Zigbee Dimmer en gateways? Neem contact met ons op!

Cart