Ga naar hoofdinhoud

Veelgestelde vragen over verlichting

Uw lamp dient aan een bepaald aantal eisen te voldoen om compatibel te zijn met de LED Dimmers. U dient een te dimmen LED lamp te gebruiken, waarbij het maximale wattage van de dimmers niet overschreden wordt. Uw driver dient geschikt te zijn voor LED, maar ook RC belastbaar en kan gedimd worden.
U heeft de groep (nog) niet aangezet in de meterkast. Zet de groep aan in de meterkast.

U heeft de elektradraden niet op de juiste manier aangesloten op de dimmer. Volg de stappen van het installatieschema, deze kunt u terugvinden in de meegeleverde handleiding

Controleer of de lampen die u gebruikt defect zijn. Indien nodig, plaats te dimmen LED lampen ter vervanging.

U maakt gebruik van een LED driver die een minimale belasting heeft, maar komt niet tot deze minimale belasting met het aantal aangesloten lampen. Vervang de driver voor een te dimmen LED driver die voldoet aan de minimale belasting.

De dimmer die u gebruikt is defect. Neem contact op met de leverancier waar u de dimmer heeft aangeschaft om deze om te ruilen.

Onze LED Dimmers zijn universeel inzetbaar. Het is mogelijk om halogeen- of gloeilampen te dimmen, maar dit adviseren wij niet. De componenten van de dimmer zijn afgestemd op LED verlichting. Wanneer u ervoor kiest om halogeen- of gloeilampen te dimmen met de LED Dimmer van ION INDUSTRIES zal dit ten koste gaan van de levensduur.
Uw dimmer is aangesloten op een lamp die niet te dimmen is. Vervang uw lamp voor een dimbare LED lamp. Het wattage van de lamp dient lager te zijn dan het maximaal wattage van de dimmer.

U maakt gebruik van een halogeen driver: vervang de halogeen driver voor een dimbare LED driver, als deze gemarkeerd is met ‘RC’. Dit geeft aan dat de LED driver geschikt is voor deze belasting.

De LED driver die u gebruikt is van een verkeerde belasting. Als u een LC-wikkeltrafo in combinatie met LED verlichting wilt gebruiken, is dat niet mogelijk. Vervang de halogeen driver voor een dimbare LED driver, als deze gemarkeerd is met ‘RC’. Dit geeft aan dat de LED driver geschikt is voor deze belasting.

De dimmer is niet op de juiste wijze ingesteld. U heeft een te lage minimum helderheid ingesteld of een te hoge maximum helderheid. Stel de dimmer af volgens de bijgeleverde handleiding

U maakt gebruik van een Smart lamp in combinatie met een smart dimmer (WiFi of Zigbee). Vervang de lamp voor een te dimmen LED lamp.

IONINDUSTRIES Inspiratie 5

Liever persoonlijk contact?

Cart