skip to Main Content
EUR, €
  • GBP, £
WOOCS v.1.3.2
nl Nederlands
nl Nederlands

LED Verlichting, iets voor u?

Het behoeft eigenlijk geen verdere uitleg, LED verlichting is dé nieuwe vorm van verlichting. De ontwikkelingen in techniek volgen elkaar snel op waardoor de rendementen en de levensduur van de lampen blijven verbeteren. Deze twee factoren worden dan ook vaak genoemd als de belangrijkste redenen om over te stappen. Bij Ion vindt u een ruim assortiment waarin tal van kleur-spectrums aan bod komen. En flikkervrije lampen zijn bij ons de norm. Deze factoren maken bij elkaar opgeteld dat investeren deze vorm van verlichting een slimme zet is, die helpt bij de kostenefficiëntie en de kwaliteit van de verlichting in allerlei omstandigheden. Dus of u nu een kantoor, ziekenhuis, school, loods, stal of terrein wilt voorzien van onze lampen en armaturen, er is altijd een passende LED oplossing!

Levensduur van een LED lamp

Wanneer u gaat zoeken naar hoe het precies zit met de levensduur van LED verlichting zult u wat uiteenlopende beweringen tegenkomen. Ergens tussen de 20.000 en de 60.000 uren is een heel gebruikelijk antwoord op deze vraag. Gemiddeld genomen is het aantal branduren van een een LED lamp ongeveer 30.000 uur. Ter vergelijking, een gloeilamp brandt zo’n 1000 uur, een halogeenlamp 3.500 uur en een spaarlamp tot 10.000 uur. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op het aantal branduren. Omgevingstemperatuur is hier bijvoorbeeld een van. In een koelere omgeving zal de lamp langer heel blijven, en het de lamp zal langer helder van kleur blijven. Voor warme ruimtes is dit het tegenovergestelde. De hoeveelheid stroom die de verlichting op een bepaald moment verwerkt is ook van invloed. Wanneer die groter wordt, zal de lamp een kortere levensduur hebben. Het beste is dus om ervoor te zorgen dat de lamp een stabiele stroomtoevoer heeft. Verder is het ondanks de stevige aard van LED verlichting zo dat er toch omgevingsfactoren zijn die een negatief effect kunnen hebben. Waar trillingen en breek-gevaar veel minder een rol spelen, kan een vochtige omgeving wel degelijk een slechte invloed hebben op de levensduur van de lampen.

Andere voordelen van de LED lamp

Naast de lange levensduur en de energiezuinigheid van de lampen zijn er tal van andere redenen waardoor er in woningen en bedrijfspanden wordt gekozen voor een overstap. 1) Het is namelijk ook een stuk veiliger dan de conventionele gloeilamp. Deze lampen worden slechts zo warm als je hand. Dus je hand branden aan je lampen thuis is na de overstap verleden tijd! 2) Ook kunnen ze in tegenstelling tot de gloeilamp wel tegen een stootje. 3) TL-balken en spaarlampen zenden licht uit op een bepaalde frequentie die vermoeiend kan zijn voor uw ogen. Hier zult u met deze producten geen last meer van hebben, 4) Diezelfde TL-verlichting en spaarlampen horen nadat ze stuk gaan thuis in het chemisch afval omdat er kwik in is verwerkt. LED lampen hebben dit niet, en hoeven dus na gebruik niet speciaal te worden ingezameld. 5) Andere soorten verlichting hebben een opwarmtijd en zijn meestal niet direct op volle sterkte. 6) Over de hele levensduur verliest de verlichting maximaal 30% van de lichtsterkte. Bij andere vormen van verlichting ligt deze verandering tussen de 30 en 60% procent.

Contact opnemen met Ion

Heeft u verdere vragen over onze LED verlichting? Neem dan gerust contact op met Ion industries. Onze experts helpen u graag door u te voorzien van deskundig advies. We zijn bereikbaar via mail info@ionindustries.com en via de telefoon +31 (0)85 – 489 05 25.

Close search
Winkelmand